Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ηλεία: Ξεκινά ο Ηνίοχος 2018 με έδρα την Ανδραβίδα



Πηγή...http://www.ilialive.gr

Ηλεία: Ξεκινά ο Ηνίοχος 2018 με έδρα την Ανδραβίδα

εκινά η υλοποίηση της φετινής αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ», που εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Η διάρκειά της θα είναι 15 ημέρες και καλύπτει ολόκληρο το FIR Aθηνών. Φέτος συμμετέχουν με τις δυνάμεις τους έξι χώρες και η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Ισραήλ και η Κύπρος. 

Το σενάριο της Άσκησης βασίζεται στην ιδέα εκτέλεσης επιχειρήσεων από μία Αεροπορική Βάση (SINGLE BASE CONCEPT), με τη συμμετοχή όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Την Τακτική Διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων που συμμετέχουν, έχει ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος την ασκεί μέσω ενός οργάνου – φορέα ελέγχου που έχει δημιουργηθεί στο ΚΕΑΤ ειδικά για την άσκηση.
Ο Τακτικός Έλεγχος των δυνάμεων της Άσκησης έχει μεταβιβασθεί στο Διοικητή του ΚΕΑΤ.
H άσκηση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις:
ΦΑΣΗ 1: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΦΑΣΗ 2: ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: 5-7 Μαρτίου 2018
ΦΑΣΗ 3: ΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 12-23 Mαρτίου 2018
DV DAY: 20 Μαρτίου
HOT WASH UP: 23 Μαρτίου
Αποστολές
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό, σιγουρεύει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την ΠΑ:
Καταστολή του συστήματος Αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS).
Προσβολή Αεροδρομίου.
Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό).
Προσβολής Στόχων επιφανείας.
Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης (Slow Mover).
Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue ).
Αντικειμενικοί Σκοποί
Αντικειμενικοί Σκοποί της Άσκησης είναι:
Παροχή ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Εκπαίδευσης, η οποία επιτυγχάνεται με την δημιουργία «Ρεαλιστικού Περιβάλλοντος Μάχης».Το Προσωπικό που συμμετέχει στην Άσκηση εκτίθεται σε συνθήκες μάχης με, «Υψηλούς Ρυθμούς», «Αληθοφανή Φθορά Δυνάμεων», την κατά KLAUSEWITZ «Τριβή» και -ως ένα βαθμό- στη σωματική και ψυχική κόπωση που θα αντιμετωπίσει στις επιχειρήσεις.
Αναβαθμισμένη και Ακριβής Μέτρηση των Αποτελεσμάτων Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση των καταγραφικών συστημάτων των Α/Φ, την λεπτομερή ανάλυση των στοιχείων των σχηματισμών από το Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ) και την μετά πτήση ενημέρωση των πληρωμάτων που συμμετέχουν στην Άσκηση.
Στον Ηνίοχο 2018 συμμετέχουν οι παρακάτω χώρες:
  • Ελλάδα: F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-4, M-2000, EMB-145H AEW&C
  • ΗΠΑ: F-15
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: MIRAGE 2000-9
  • Ηνωμένο Βασίλειο: Eurofighter Typhoon FGR4
  • Ιταλία: TORNADO
  • Κύπρος: AW-139
  • Ισραήλ
Δεδομένου του υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από της μεγαλύτερης περιοχής ασκήσεων στην Ευρώπη, η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο, και παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου